Pentru o funcționalitate completă a acestui site este necesar să activați JavaScript în setările browserului.

Gyűjtői kincs vagy import használtautó?

Nemrég árverezték el a világ egyik legdrágább Ferrariját, de a sok millió dolláros vétel árnál jóval olcsóbban is megvásárolhatod álomautódat – import használtautó kínálatunkból segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet.

Az autók világában az árverések olyanok, mint a fődíjak: minden gyűjtő álma, hogy egy-egy ritka darabot megszerezzen. Egy ilyen különleges eseményre került sor nemrég New Yorkban, ahol az RM Sotheby’s aukciósház egy igazi gyöngyszemet, egy Ferrari 330 LM versenyautót kínált megvételre. A várakozások magasak voltak, és bár a kezdeti becsléseket nem érte el a végösszeg, mégis figyelemre méltó 51,7 millió dolláros áron kelt el a jármű, bekerülve ezzel a valaha legdrágábban értékesített Ferrari példányok sorába.

Elegáns és legendás

Ez a Ferrari 330 LM, 38 évig volt az árverésre bocsátó tulajdonos, a cincinnati James Jaeger kezében, aki annak idején 500 000 dollárért vásárolta meg. Ez a modell nem csupán a magas ára miatt különleges. V12-es motorja 390 lóerős teljesítményre és akár 280 km/órás sebességre is képes. Különlegessége még a karburátoros üzemanyag ellátás, valamint a manuális sebességváltó, amely a régi idők autózását idézi. A jármű belső tere egyszerű, mégis stílusos: a kormánykerék és a váltókar elegáns megjelenést kölcsönöz.
De nem csak a technikai adatok teszik emlékezetessé ezt az autót, a története is izgalmas: a Ferrari 330 LM igazi történelmi ikon az autóversenyek világából. A 1962-es Le Mans-i versenyen „4 literes GTO” néven indult, és ezt a modellt a Ferrari a Nürburgringi 1000 kilométeres versenyre is elküldte, ahol Willy Mairesse és Mike Parkes második helyezést értek el.

A Ferrari 330 LM eladása nem csak egy árverési rekordot jelent, hanem a klasszikus autók iránti szenvedély és a gyűjtők elkötelezettségének is bizonyítéka. Ez a tranzakció rávilágít arra, hogy bizonyos autók értéke az idő múlásával csak nő, és azok, akik birtokolják őket, nem csak egy járművet, hanem egy darab történelmet is őriznek.

Az álomautódat keresed? Import használtautó kínálatunkban megtalálhatod!

Az ilyen érdekes hírekre a legtöbben felkapjuk a fejünket, és elismerően bólogatva olvasunk a sokmillió dolláros vételárakról. A hétköznapokra viszont inkább olyan autót keresünk, ami megfizethető, megbízható és teljes mértékben megfelel az elképzeléseinknek. Te is így vagy ezzel? Ha már keresed egy ideje az álomautód, import használtautó kínálatunkban megtalálhatod!

Ebben mi is segítünk neked: a nálunk kiszemelt autód adataival vedd igénybe tanácsadásunkat

Az árajánlat kérés beküldése után mi ellenőrizzük és értékeljük a kiválasztott autót. Ha mindennel elégedett vagy, elfogadod az ajánlatot, véglegesíted a fizetést, mi pedig az ajtódig szállítjuk az álomautódat.

Hasonló bejegyzések

Az autó importjának 5 lépése

Az autó importjának 5 lépése

Így jut el az autód külföldről a bejárati ajtódig: fussuk át, melyek az autó importjának lépései. Ha eddig ódzkodtál attól, hogy import autót vásárolj, fusd át a behozatal lépéseit, és látni fogod, hogy nincs mitől tartani. A Te fő feladatod, hogy eldöntsd, mire van...

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Bármilyen meghajtási rendszerről legyen is szó, két alapvető igazságra van szükség a kulcsfontosságú teljesítménymutatók megértéséhez. Az Experian adatai szerint az elektromos járművek piaci részesedése továbbra is meredeken emelkedik, a 2021-es 3,1%-ról 2022-re már...

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Íme a kétüléses kabrió, amit mi SongSang SS Dolphin néven ismerhetünk meg, azonban az alapját az 1958-as Chevrolet Corvette, a néhai amerikai sztárautó adja. A jármű két cég közös munkájának eredménye: a Songsang Motors felelt a formatervezésért, míg a BYD szállította...