Pentru o funcționalitate completă a acestui site este necesar să activați JavaScript în setările browserului.

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Íme a kétüléses kabrió, amit mi SongSang SS Dolphin néven ismerhetünk meg, azonban az alapját az 1958-as Chevrolet Corvette, a néhai amerikai sztárautó adja.

A jármű két cég közös munkájának eredménye: a Songsang Motors felelt a formatervezésért, míg a BYD szállította a műszaki „kellékeket”, ideértve a platformot, a hajtásláncot, a szoftvereket és az infotainment rendszert.

Az új jármű egy modern retró autónak tekinthető, amely a legfrissebb műszaki jellemzőket ötvözi az 1958-as Chevrolet Corvette különleges és kifinomult stílusával. A járművet egy 310 lóerős hibrid erőforrás hajtja, amely magában foglal egy 160 lóerős, 1,5 literes benzinmotort és egy 150 lóerős villanymotort. Ezek együttesen 535 Nm nyomatékot generálnak a hatsebességes váltóval felszerelt autó számára. A jármű akár 100 kilométert is megtehet kizárólag elektromos üzemmódban, anélkül, hogy beindítanánk a belsőégésű motort.

Az autó rendkívül dinamikus, mindössze 5,9 másodperc alatt képes elérni a 100 kilométer/órás sebességet, ami lényegesen gyorsabb a tengerentúli „dédapja” teljesítményéhez képest. Hossza 4885 mm, tengelytávolsága pedig 2700 mm.

A külső megjelenését tekintve a roadster feketére festett karosszériát kapott, hosszú motorháztetővel a tipikus amerikai stílusban, természetesen krómozott felnikkel. A belső térben a barna-téglavörös árnyalatok dominálnak.

Fontos tudnivaló, hogy az ilyen modern retró, karakteresen amerikai és ugyanakkor tiszta kínai autót kereső vevőknek százezer dollárt kell fizetniük.

Bár a SongSang Motors már több mint két évtizede bemutat egyedi tervezésű motorokat és átalakított klasszikus autókat, mivel nincs engedélye Kínában gépkocsik sorozatgyártására, az SS Dolphin hivatalosan a BYD járművének minősül, és büszkén viseli az autóipari óriás logóját. Az autó gyártását két-három évvel ezelőtt bejelentették, de csak most bukkant fel a kínai város utcáin. A fóliával védett ülésekből arra lehet következtetni, hogy még vadonatúj.

Keres téged az autód!

Hasonló bejegyzések

Az autó importjának 5 lépése

Az autó importjának 5 lépése

Így jut el az autód külföldről a bejárati ajtódig: fussuk át, melyek az autó importjának lépései. Ha eddig ódzkodtál attól, hogy import autót vásárolj, fusd át a behozatal lépéseit, és látni fogod, hogy nincs mitől tartani. A Te fő feladatod, hogy eldöntsd, mire van...

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Bármilyen meghajtási rendszerről legyen is szó, két alapvető igazságra van szükség a kulcsfontosságú teljesítménymutatók megértéséhez. Az Experian adatai szerint az elektromos járművek piaci részesedése továbbra is meredeken emelkedik, a 2021-es 3,1%-ról 2022-re már...