Pentru o funcționalitate completă a acestui site este necesar să activați JavaScript în setările browserului.

Új trendek a magyar autópiacon: 2023 fontos változásokat hozott

2023-ban új trendeket figyelhettünk meg a magyar autópiacon. Az októberi adatok szerint, bár az újautó-piac növekedése csak minimális, érdekes változásokat látunk a modellpreferenciákban.

Az egykor domináns Suzuki modellek népszerűsége valamelyest csökkenni látszik 2023-ban: az S-Cross és a Vitara új kihívókkal találták szembe magukat. Idén januártól októberig, a forgalomba helyezett autók számát tekintve az élen a Skoda Octavia áll, 4 740 darabbal, ami 70 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest.

Persze, a Suzuki S-Cross és a Vitara eladásai továbbra is erősek (4 480, illetve 3 444 darab), de piaci részesedésük csökkent. A Toyotáé viszont a legnagyobb részesedés, meghaladja a 13 százalékot: a 10 legnépszerűbb modellből négy az övék: a Corolla 5. a listán, míg a Yaris Cross 8., a C-HR 9. és a Yaris a 10.

A lista 7. helyén álló Ford Tourneo Custom eladási számai is nőttek 2023-ban: míg az elmúlt év azonos időszakában 1 711 ilyen autót vásároltak meg, idén ez a szám 1 897.

Impozáns növekedést mutat a kínai MG ZS és a nemzetközi piacon népszerű Tesla Model Y is. Az MG ZS eladásai 936 százalékkal emelkedtek, vagyis a tavalyi 83 helyett idén 860 autójuk került idehaza az utakra. A Tesla Model Y pedig 420 százalékos növekedést ért el, ami 713 autó eladását jelentette idén.

Mit keresnek a vásárlók a magyar autópiacon?

Valószínűleg az érdeklődők, illetve a vásárlók is egyre nyitottabbá válnak az új modellek és márkák felé, és az innovációk is érdeklik őket. Döntéseiket az autó ára mellett egyre inkább befolyásolja a technológiai fejlődés, a környezettudatosság és a gazdaságosság is. Sokan választanak tudatosan, és keresik például a minőségi használtautókat.

Nagy választékból szeretnéd kiválasztani a leendő autódat? Akkor nálunk a legjobb helyen jársz, hiszen több mint félmillió járgány közül szűrheted ki, részletes kereséssel a számodra legmegfelelőbbet.

A magyar autópiac 10 legnépszerűbb modelljéből kilencet nálunk is megtalálsz. De ha mást keresel, mi akkor is tudunk segíteni. Küldd be a kérést és felvesszük veled a kapcsolatot. Megkeressük az autót neked, akkor is ha nincs az online bemutatótermünkben. Ugyanakkor állunk rendelkezésedre: szaktanácsadással, az autó ellenőrzésével és értékelésével, végül pedig a szállítással kapcsolatban is tudunk segíteni. Keress minket bármikor bizalommal!

Forrás: totalcar.hu

Hasonló bejegyzések

Az autó importjának 5 lépése

Az autó importjának 5 lépése

Így jut el az autód külföldről a bejárati ajtódig: fussuk át, melyek az autó importjának lépései. Ha eddig ódzkodtál attól, hogy import autót vásárolj, fusd át a behozatal lépéseit, és látni fogod, hogy nincs mitől tartani. A Te fő feladatod, hogy eldöntsd, mire van...

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Bármilyen meghajtási rendszerről legyen is szó, két alapvető igazságra van szükség a kulcsfontosságú teljesítménymutatók megértéséhez. Az Experian adatai szerint az elektromos járművek piaci részesedése továbbra is meredeken emelkedik, a 2021-es 3,1%-ról 2022-re már...

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Íme a kétüléses kabrió, amit mi SongSang SS Dolphin néven ismerhetünk meg, azonban az alapját az 1958-as Chevrolet Corvette, a néhai amerikai sztárautó adja. A jármű két cég közös munkájának eredménye: a Songsang Motors felelt a formatervezésért, míg a BYD szállította...