Pentru o funcționalitate completă a acestui site este necesar să activați JavaScript în setările browserului.

Így hatnak az elektromos autók a használtautó-piacra

Bármilyen meghajtási rendszerről legyen is szó, két alapvető igazságra van szükség a kulcsfontosságú teljesítménymutatók megértéséhez.

Az Experian adatai szerint az elektromos járművek piaci részesedése továbbra is meredeken emelkedik, a 2021-es 3,1%-ról 2022-re már 5,6%-ra rúg. A National Automobile Dealers Association aWards Intelligence adataira hivatkozva közölte, hogy a márkakereskedők tavaly ötször annyi elektromos járművet értékesítettek, mint 2020-ban és az idei évben még további növekedés várható.

Ez a trend arra sarkallja az autókereskedőket, hogy szembenézzenek a kérdéssel: hogyan kezeljük a használt elektromos járműveket?

A frissen elkészített tanulmány kitér az elektromos járművek javítási gyakorlataira és rávilágít arra, hogy a használt elektromos járművek milyen hatással lehetnek az autókereskedők üzleti tevékenységére. Az alábbiakban összefoglaljuk a kutatás legfontosabb következtetéseit:

  • Akkumulátorcsere vagy felújítás? Az autókereskedők legfontosabb döntése az elektromos járműveknél az lesz, hogy cseréljék-e az akkumulátort.
  • Gumiabroncsok és fékek – Az EV-k esetében a gumiabroncsok lesznek a leggyakrabban cserélt alkatrészek, míg a fékeknek hosszabb élettartamot kell biztosítaniuk.
  • Alacsony karbantartás – Az elektromos járművek meghajtási rendszerei kevés mozgó alkatrésszel rendelkeznek és viszonylag alacsony karbantartást igényelnek.
  • Árak alakulása – A használt elektromos járművek árai jelenleg prémium szinten vannak, de az új modellek piacra kerülésével várhatóan csökkenni fognak.

A fentiek mellett a következő kérdésekre, eddig megválaszolatlan kérdésekre is választ kaphatunk a jövőben:

  • Hogyan kezelhetik a kereskedők a szakképzett szerelők hiányát az elektromos járművek javításakor?
  • Milyen hatással van az akkumulátor élettartama a használt elektromos járművek értékére?
  • Hogyan befolyásolja az akkumulátor súlya a gumiabroncsok és fékek élettartamát?
  • Miért prémium szinten vannak jelenleg a használt elektromos járművek árai?
  • Milyen szerepet játszanak a kormányzati ösztönzők a használt elektromos járművek árképzésében?

 

Szeretnél egy elektromos autót?

Az átláthatóság kiemelt jelentőséggel bír a fogyasztók számára, akiknek segít a használt elektromos járművekkel kapcsolatos döntéseikben. Az adatok és esetleges felújítási munkák rögzítése és megosztása a felelős vezetők felé az értékesítési folyamat alatt a használt járművekről mind-mind lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak az árképzés és a felújítás terén.

Végezetül, az Electrek.com szerint 2025-re több mint 100 elektromos járműmodell lesz elérhető a piacon. Az autókereskedők számára kulcsfontosságú lesz, hogy meghatározzák, ezek a járművek hogyan tartják meg viszonteladói értéküket, és mennyi érdemes befektetni a használt elektromos járművek felújításába.

Hasonló bejegyzések

Az autó importjának 5 lépése

Az autó importjának 5 lépése

Így jut el az autód külföldről a bejárati ajtódig: fussuk át, melyek az autó importjának lépései. Ha eddig ódzkodtál attól, hogy import autót vásárolj, fusd át a behozatal lépéseit, és látni fogod, hogy nincs mitől tartani. A Te fő feladatod, hogy eldöntsd, mire van...

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Modern retro: BYD hibrid roadster az 1958-as Corvette alapjain

Íme a kétüléses kabrió, amit mi SongSang SS Dolphin néven ismerhetünk meg, azonban az alapját az 1958-as Chevrolet Corvette, a néhai amerikai sztárautó adja. A jármű két cég közös munkájának eredménye: a Songsang Motors felelt a formatervezésért, míg a BYD szállította...